Ferskensorbet med te og ferskensalat med mynte
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Når man laver sorbet, kan en ismaskine være en god hjælp. Sorbeten vil fryse væsentligt hurtigere i ismaskinen, og du slipper for selv at røre i den undervejs.
Bemærk
Sorbeten skal fryse i minimum 45 minutter, hvis du har en ismaskine.
Ingredienser
Sådan gør du
Flæk fersknerne, fjern stenene, og skær fersknerne i både. Kom ferskner, sukker og vand i en gryde, og kog det ved middel varme, til fersknerne er møre.
Kog tebrevet med i gryden de sidste 4 minutter af kogetiden.
Tag tebrevet op, kom ferskner og sukkerlage i en blender, og blend til en jævn konsistens. Pres massen gennem en sigte, og lad den køle af.
Kom ismassen i en ismaskine, og kør den i ca. 45 minutter, til konsistensen er fast, men ikke for hård.
Skær fersknerne i både. Hak myntebladene. Bland ferskner og mynte.
Kom 2-3 skeer i en skål med varmt vand. Brug de varme skeer til at lave flotte kugler af sorbeten, og servér straks iskuglerne med ferskensalaten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk