Ferskenmuffins
5. september 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: Rikke Westesen
Så snart fersknerne modner, og supermarkedernes grøntafdelinger bugner med dem, får man lyst til at sætte tænderne i de saftige og søde frugter. Forvandl dem også til bløde muffins, du nemt kan tage med dig på picnic og i en madpakke.
Ingredienser
Udstyr
Udstyr
1 fast muffinform af metal eller silikone med 12 huller
12 muffinforme af papir
Sådan gør du
Tænd ovnen på 170° varmluft. Varm smør, honning og likør i en lille pande. Lad det simre og boble, uden at det bliver mørkt. Det skal blive til en gylden sirup.
Skær fersknerne i skiver, og kassér stenene. Lad fersknerne simre med på panden i 1 minut. Tag det hele af varmen, og lad det køle af.
Pisk smør og sukker hvidt og luftigt. Tilføj æggene et ad gangen, mens du fortsat pisker. Riv citronen, og rør skallen i dejen.
Bland mel, bagepulver og natron, og sigt blandingen i æggemassen. Rør rundt med en dejskraber.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør vaniljekorn og salt i dejen, og vend cremefraiche i, til dejen er godt blandet.
Sæt papirmuffinforme ned i hullerne på den faste muffinform. Fyld papirmuffinformene ⅔ op med dej. Læg 2-3 skiver fersken på hver muffin, og top med lidt sirup.
Bag de 12 muffins i den varme ovn i ca. 20-30 minutter, eller til de er gennembagte. Servér dem lune.
Tip!
Muffins er bedst på dagen, de er bagt, men lav dejen dagen forinden, og fyld den i en sprøjtepose. Læg den på køl natten over. Klargør også ferskerne. Tag både dej og ferskner ud af køleskabet 30-60 minutter før brug.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk