Ferrero Rocher-kage med Nutella-mousse

15. marts 2021 af .

Foto: Stine Christiansen

Kagen er en chokoladebombe uden lige og imponerer med det overdådige chokoladeslik-pynt på toppen.

Bemærk
Frysetid: Mindst 6 timer.

Ingredienser

Udstyr

1 springform, 18 cm i diameter
lagkageplast

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Læg bagepapir i formen, og smør kanterne med lidt smør.
Hæld hasselnødderne i et ovnfad, og rist dem i ovnen i 5-10 minutter, til de er let gyldne og dufter. Tag dem ud af ovnen, og gnid de løse hinder af. Afkøl nødderne. Hak halvdelen af hasselnødderne groft, og blend resten til fint mel i en minihakker eller foodprocessor.
Hak chokoladen fint. Smelt chokolade og smør sammen i en gryde ved svag varme. Tag gryden af varmen, og afkøl blandingen let. Pisk æg og sukker lyst og luftigt i en skål med en elpisker. Rør chokoladesmørret i efterfulgt af hvedemel, hasselnøddemel, grofthakkede hasselnødder og salt. Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 25 minutter. Afkøl kagen helt på en rist.
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Hak chokoladen fint. Smelt chokolade og Nutella sammen i en varmefast skål over vandbad. Lad chokoladeblandingen køle en smule af.
Hæld 1 dl piskefløde i en gryde, og bring det til kogepunktet. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme fløde. Rør fløden i chokolademassen lidt ad gangen, og rør med cirkelbevægelser i midten af skålen med en dejskraber, til massen samler sig og bliver blank. Pisk de sidste 3 dl piskefløde til let skum, og vend det i chokolademassen ad flere omgange, til moussen er jævn og ensartet.
Tag den afkølede brownie ud af formen. Rengør formen, og sæt et stykke lagkageplast fast langs formens inderste kant. Læg brownien tilbage i formen, og fordel nutellamoussen ovenpå kagen. Sæt kagen i fryseren i mindst 6 timer.
Pisk det bløde smør lyst i en skål med en elpisker i 5 minutter. Tilsæt flormelis og vaniljesukker, og pisk i 2 minutter mere. Tilsæt Nutella og kakao, og pisk igen, til frostingen er luftig. Smag til med hasselnøddelikør.
Tag kagen ud af fryseren, og fjern formen og kageplasten. Anret kagen på et serveringsfad, og lad den tø op på køl i ca. 1 time.
Hæld frostingen i en sprøjtepose, og dekorér kagen med små toppe af frosting. Pynt kagen med Ferrero Rocher, Kitkat-chokolade og Mimoser ind imellem de små toppe af frosting, så den får et overdådigt udseende. Hak hasselnødderne groft, og drys dem på toppen.

Tip!

Pynt kagen med dit favoritchokoladeslik. Her har vi brugt Ferrero Rocher, Kitkat og Mimoser, som fås i ethvert supermarked, men du kan sagtens bruge andre chokoladetyper.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar