Fennikeltærte med rødløg og gedeost
27. august 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Når fennikel og rødløg bages, er der dømt smæk på den eftertragtede umami-smag. Her udgør de fyldet i en sprød tærtedej, som er krydret med rosmarin.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland de to typer af mel med salt og rosmarin. Hak smør ind i blandingen, til den er som rasp. Saml hurtigt dejen med let sammenpisket æg og vand, og lad den hvile køligt i 30 minutter.
Tænd ovnen på 210°.
Rul tærtedejen ud, og læg den i en tærteform. Prik huller i bunden med en gaffel, og bag den i 8 minutter.
Fjern de tykke knolde i bunden af fennikel og rødløg, og skær resten i 2-3 mm tykke skiver på den lange led.
Bland 1 fed presset hvidløg med olivenolie og timian. Pensl det på fennikel- og løgstykkerne, og steg dem ved middel varme på en pande et par minutter på hver side.
Pisk æg og mælk. Krydr med 1 fed presset hvidløg, salt og peber. Hæld det i den forbagte tærtebund, og smuldr gedeost over.
Læg fennikel og løg oven i æggemassen, og bag tærten ved 180° i ca. 45 minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk