Fennikelsalat med jordbær, oliven og parmaskinke
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Salaten smager godt som tilbehør til grillmad eller blot som en let, selvstændig ret med godt brød til.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl fenniklen, og skær den i meget tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
Læg skiverne i en skål med isvand i ca. 15 minutter. Kom dem i en sigte, og lad dem dryppe af.
Rens jordbærrene, og skær dem i mindre stykker. Pluk basilikum i blade.
Pisk olivenolie sammen med citronsaft og honning, og vend dressingen sammen med fennikelskiverne. Smag til med salt og peber.
Bred parmaskinken ud på et stort fad, og fordel oliven, jordbær og de marinerede fennikelskiver ovenpå.
Drys med basilikum, kværn med lidt ekstra peber, og dryp med balsamicosirup. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk