Fennikelsalat med ærter og blåbær
12. juli 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
En knasende lækker salat bestående af fennikel, ærter og blåbær, der også pynter på spisebordet. Ærterne er milde og gode og gør sig særdeles godt i selskab med andre, mere dominerende ingredienser.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens fennikel, og skær den i papirtynde skiver på langs, gerne på et mandolinjern. Læg fennikelskiverne i en skål med isvand i 5 minutter, og hæld herefter vandet fra.
Skyl sukkerærter og blåbær. Skær sukkerærterne i tynde strimler på langs.
Vend fennikelskiver og sukkerærter godt sammen med friskhakket dild (gem lidt til pynt),olie, eddike, salt og peber.
Anret fennikelsalaten på et fad, og drys med blåbær.
Rist hasselnødderne let på en tør pande, hak dem groft, og drys dem over salaten sammen med lidt mere dild.
Tip!
En tur i isvand gør fennikelskiverne ekstra sprøde.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk