Fennikel-is med vaniljeolie
16. august 2020
af
Julie Polar de Greeve.
Foto: Julie Polar de Greeve
Fennikel i is? Ja, det giver faktisk rigtig god mening, når du først har smagt den. Og sammen med vaniljeolie får du en dessert ud over det sædvanlige.
Bemærk
Frysetid: Mindst 3 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Bring vand og sukker i kog i en gryde. Skyl og hak fennikel, og tilsæt den, når sukkeret er smeltet, og vandet er klart. Lad blandingen koge under låg ved svag varme i 20 minutter.
Tag gryden af varmen, og blend blandingen til en glat puré.
Kog mælk og fløde langsomt op i en gryde. Pas på, det ikke brænder på.
Bland den varme flødeblanding med fennikelpuré i en skål. Læg låg på, og lad massen køle af i køleskabet natten over.
Hæld blandingen i en beholder, og sæt den i fryseren i 3-4 timer.
Flæk vaniljestængerne, skrab kornene ud, og bland dem med olien.
Anret kugler af fennikel-is, og dryp vaniljeolie over. Pynt evt. med fennikelblade og spiselige blomster.
Tip!
Skal isen være mere cremet, kan du bruge 3 dl piskefløde i stedet for blandingen af mælk og fløde.
Har du en ismaskine, kan du bruge den i stedet for at sætte den afkølede iscreme i fryseren.
Har du en ismaskine, kan du bruge den i stedet for at sætte den afkølede iscreme i fryseren.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk