Fennikel-is med vaniljeolie

16. august 2020 af .

Foto: Julie Polar de Greeve

Fennikel i is? Ja, det giver faktisk rigtig god mening, når du først har smagt den. Og sammen med vaniljeolie får du en dessert ud over det sædvanlige.

Bemærk
Frysetid: Mindst 3 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Bring vand og sukker i kog i en gryde. Skyl og hak fennikel, og tilsæt den, når sukkeret er smeltet, og vandet er klart. Lad blandingen koge under låg ved svag varme i 20 minutter.
Tag gryden af varmen, og blend blandingen til en glat puré.
Kog mælk og fløde langsomt op i en gryde. Pas på, det ikke brænder på.
Bland den varme flødeblanding med fennikelpuré i en skål. Læg låg på, og lad massen køle af i køleskabet natten over.
Hæld blandingen i en beholder, og sæt den i fryseren i 3-4 timer.
Flæk vaniljestængerne, skrab kornene ud, og bland dem med olien.
Anret kugler af fennikel-is, og dryp vaniljeolie over. Pynt evt. med fennikelblade og spiselige blomster.

Tip!

Skal isen være mere cremet, kan du bruge 3 dl piskefløde i stedet for blandingen af mælk og fløde.

Har du en ismaskine, kan du bruge den i stedet for at sætte den afkølede iscreme i fryseren.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar