Fedtebrød med glasur
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Fedtebrød er en af julens helt store favoritter, og navnet yder slet ikke disse dejlige småkager retfærdighed. Kagerne smager helt og aldeles fremragende!
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°, og beklæd en bageplade med bagepapir. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Bland vaniljekorn, hvedemel, kokosmel, sukker og hjortetaksalt i en skål. Skær smørret i små tern, og smuldr det i melblandingen med fingrene.
Ælt dejen sammen, til den er glat og ensartet. Dejen vil først være tør og falde fra hinanden, men vær tålmodig, og bliv ved med at ælte, til dejen er sammenhængende.
Del dejen i 3 lige store stykker, og tryk hver af dem ud til et rektangel på 30 x 8 cm. Form dem lidt med hænderne, så de får lige kanter.
Fordel stængerne på bagepladen med lidt afstand imellem. Bag dem let gyldne i ovnen i ca. 10 minutter.
Rør flormelis og rom sammen, og tilsæt lidt kogende vand, hvis glasuren er for tyk. Smør glasuren ud på midten af kagestængerne i en bred stribe, lige når de kommer ud af ovnen.
Drys med frysetørrede hindbær og evt. guldstøv, inden glasuren størkner. Skær herefter straks stængerne ud i 2 cm brede snitter med en skarp kniv.
Afkøl fedtebrødene på en rist, og opbevar dem i en lufttæt kagedåse med bagepapir mellem lagene.
Tip!
Er der kokosmel i små-kagedejen? Så skal kagerne opbevares i en dåse for sig selv. Blandet med andre typer småkager bliver de hurtigt bløde
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også: Klassiske fedtebrød eller svenske chokoladebrød