Fattoush med halloumi
2. september 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Fattoush er en libanesisk salat, der består af friske grøntsager og ristet fladbrød. Vil du, at den sprøde salat skal være mere mættende, kan du servere den sammen med stegt halloumi.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skær tortillabrødet i mindre stykker, ca. 5 x 5 cm store. Pensl dem med 1 spsk. olie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Bag brødene i ovnen i 4-5 minutter.
Skyl radiser, agurk, tomat og salat, og hak det fint.
Pil løget, og hak det fint. Skyl mynte og persille, og hak det fint.
Vend radiser, agurk, tomat, salat, løg, mynte og persille sammen.
Pisk 1 spsk. olie, friskpresset citronsaft, salt og peber sammen til en dressing, og vend dressingen med salaten.
Skær halloumi i skiver. Steg det sprødt i olie på en pande, og top salaten med osten.
Servér salaten sammen med de ristede tortillabrød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk