Fattoush – libanesisk salat
9. august 2019
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
En skøn og mættende salat, der stammer fra det libanesiske køkken. De sprøde brødstykker giver et dejligt knas i den friske salat.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skær pitabrødene i mindre stykker, dryp dem med olie, og bag dem i ovnen, til de er sprøde, ca. 10 minutter.
Skyl tomater, agurk, peber og feldsalat. Halvér tomaterne, og skær agurk og peberfrugt i tern. Pil løg, og skær dem i tynde strimler.
Anret salaten i en skål sammen med tomat, agurk, peberfrugt og rødløg, og vend det sammen med olie, persille, mynte og sprøde pitabrød. Krydr med salt og peber.
Tip!
Du kan også bruge gode fladbrød eller naan i salaten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk