Fattoush – libanesisk brødsalat
1. august 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Fattoush er en dejlig mættende salat, der stammer fra det libanesiske køkken. De sprøde brødcroutoner giver et dejligt knas og kan evt. udskiftes med sprødristede stykker af tortillabrød.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skær brødskiverne i store tern, og vend dem med olie i en skål.
Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og krydr med salt. Steg brødternene i ovnen i ca. 10 minutter, til de er sprøde og gyldne.
Skyl agurk, tomater og peberfrugt, og skær det hele i mundrette stykker. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Skyl og tør persille og mynte, og hak krydderurterne groft.
Rør olie, citronsaft, sumak, salt og peber sammen i en skål.
Vend dressingen sammen med alle grøntsagerne, og anret salaten i en skål sammen med krydderurter og brødcroutoner.
Tip!
Sumak er et syrligt, aromatisk krydderi, som bruges i retter fra Tyrkiet og Mellemøsten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk