Fattousch med granatæble og chili-spejlæg

16. februar 2023 af .

Foto: Columbus Leth

Fattousch betyder "bondesalat" og stammer fra det libanesiske køkken. Salaten er fyldt med stegte brød og har her fået spejlæg på toppen, så den kan gøre det ud for et helt måltid.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær brødet i tern, og steg dem i olie på en (grill-)pande, til de er gyldne og sprøde. Drys med lidt salt.
Skyl tomater og agurk, og skær tomaterne i tern og agurken i halve skiver. Skyl salaterne, og snit hjertesalaten groft.
Rør olie, eddike, sumak og lidt citronsaft sammen i en skål. Vend brødternene sammen med tomater, agurk, de 2 slags salater og dressing, og krydr med salt og peber.
Pil rødløget, og skær det i tynde både. Skær granatæblet over, og bank kernerne ud med en grydeske. Kassér de hvide hinder.
Anret salaten på et stort fad, og top med rødløg og granatæble.
Skyl chilien, og skær den i tynde ringe.
Steg æggene i olie på en pande i 3-4 minutter på hver side. Krydr med salt og lidt af chilien.
Anret æggene på et fad, og top med resten af chilien og et drys salt. Servér straks med salaten.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar