Fastelavnskatte
27. maj 2021
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Ingen fastelavn uden at slå katten af tønden! Katten har også fundet vej til disse knasende gode vaniljesmåkager.
Ingredienser
Udstyr
udstikkere formet som katte
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med mandelmel, flormelis, mel og smør i en foodprocessor til en ensartet masse. Tilsæt ægget, og kør, til dejen samler sig.
Pak dejen ind i film, og læg den i køleskabet i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200° varmluft. Rul dejen ud på et meldrysset bord i 2-3 mm's tykkelse, og udstik små katte (eller andre figurer) af dejen. Læg kagerne på bageplader med bagepapir.
Bag kagerne i ovnen i ca. 8 minutter, til kanterne er gyldne. Afkøl helt på en bagerist.
Bland æggehvider og flormelis i en skål til en fast glasur. Fordel glasuren i mindre skåle, og bland dem med lidt pastafarve.
Pynt de afkølede småkager med glasur og sukkerøjne.
Tip!
Kan du ikke finde en katteudstikker, kan du bare udstikke dem i den form, du har, eller rulle dejen til en pølse og skære den ud i runde småkager.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk