Fastelavnskatte

27. maj 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Ingen fastelavn uden at slå katten af tønden! Katten har også fundet vej til disse knasende gode vaniljesmåkager.

Ingredienser

Udstyr

udstikkere formet som katte

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med mandelmel, flormelis, mel og smør i en foodprocessor til en ensartet masse. Tilsæt ægget, og kør, til dejen samler sig.
Pak dejen ind i film, og læg den i køleskabet i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200° varmluft. Rul dejen ud på et meldrysset bord i 2-3 mm's tykkelse, og udstik små katte (eller andre figurer) af dejen. Læg kagerne på bageplader med bagepapir.
Bag kagerne i ovnen i ca. 8 minutter, til kanterne er gyldne. Afkøl helt på en bagerist.
Bland æggehvider og flormelis i en skål til en fast glasur. Fordel glasuren i mindre skåle, og bland dem med lidt pastafarve.
Pynt de afkølede småkager med glasur og sukkerøjne.

Tip!

Kan du ikke finde en katteudstikker, kan du bare udstikke dem i den form, du har, eller rulle dejen til en pølse og skære den ud i runde småkager.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar