Fastelavnsboller med vaniljecreme og svesker
21. februar 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Den klassiske fastelavnsbolle kommer her i en lidt lettere udgave med vaniljecreme og hele svesker.
Bemærk
Hævetid, i alt: 1½ time.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gæren ud i lunet mælk i en skål. Tilsæt salt, sukker og æg, og rør godt sammen med en elpisker i en skål. Smuldr smørret i halvdelen af melet i en skål, og rør det i gærblandingen.
Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt igennem, til den er blød og smidig, men stadig lidt klistret. Lad dejen hvile tildækket i 45 minutter.
Pisk æg, sukker, mel og vaniljesukker sammen med en elpisker i en skål. Bring mælken i kog i en gryde, og hæld den i æggemassen under konstant piskning. Hæld det hele tilbage i gryden, og bring cremen i kog under omrøring. Kog cremen igennem i et par minutter, og sæt den til afkøling.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til en stor firkant ca. 30 x 40 cm. Skær dejen i 12 kvadrater på ca. 10 x 10 cm. Fordel cremen på de 12 kvadrater, og læg en sveske på hver. Fold hjørnerne af dejen ind mod midten, og klem dem godt sammen over fyldet.
Læg bollerne med sammenføjningen nedad på en bageplade med bagepapir. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og lad dem hæve lunt i 30-45 minutter.
Tænd ovnen på 200°, og bag bollerne i ca. 15 minutter i den opvarmede ovn, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl let på en bagerist.
Rør en glasur af flormelis, kakao og lidt vand i en skål. Pynt fastelavnsbollerne med glasuren, og nyd dem lune og friskbagte.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk