Fastelavnsboller med vaniljecreme og hindbærskum

Lækre fastelavnsboller med et spændende tvist af mandler i vaniljecremen. Hindbærskum og glasur giver syrlighed og friskhed, som løfter bollerne til nye højder.

Bemærk
Hævetid: 1½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Smelt smørret i en gryde. Rør mælken i. Afkøl, til blandingen er lun. Opløs smuldret gær i den lune mælkeblanding. Tilsæt sukker, vaniljekorn, kardemomme og salt.
Tilsæt melet lidt ad gangen, og ælt dejen glat og smidig. Læg dejen i en stor skål. Dæk dejen med et rent, fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør æggeblommer, majsstivelse, sukker, vaniljekorn, mælk og fløde sammen i en gryde, og bring det langsomt i kog under omrøring. Kog i 2-3 minutter under konstant omrøring, til cremen tykner.
Kog lidt vand, og hæld det over mandlerne i en skål. Lad det stå i 2-3 minutter, hæld vandet fra, og lad mandlerne køle lidt af. Smut dem, hak dem groft, og rør dem i cremen. Hæld cremen over i en skål. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad cremen blive helt kold i køleskabet.
Ælt dejen let igennem. Rul den ud til en stor firkant med en kagerulle på et meldrysset bord. Skær dejen ud i lige store firkanter i det antal boller, du ønsker. Læg 1 spsk. af den kolde vaniljecreme på midten af hver firkant. Fold de 4 hjørner på hver firkant ind over fyldet, så de overlapper hinanden. Tryk forsigtigt sammenføjningerne sammen, så fyldet ikke kan løbe ud under bagningen. Form forsigtigt bollerne, så de bliver runde. Læg dem med sammenføjningen nedad på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i 30 minutter.
Varm ovnen op til 210°. Bag bollerne i ovnen i 12-15 minutter, til de er gyldne. Afkøl på en rist.
Pisk fløde, vaniljesukker og friske hindbær til luftigt skum med en elpisker.
Rør flormelis, hindbærstøv og citronsaft sammen.
Flæk de kolde boller, og læg dem sammen med hindbærskum. Smør hindbærglasur på toppen af fastelavnsbollerne, og pynt dem med friske bær, finthakkede pistacienødder og et lille drys frysetørrede hindbær.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar