Fastelavnsboller med remonce og hindbærskum
30. april 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Drømmer du også om at lave de lækreste fastelavnsboller af wienerdej? Her får du en opskrift, der trin for trin fører dig igennem med sikker hånd. Fyld de lækre boller med marcipan og hindbærskum.
Bemærk
Hævetid: I alt 4½ time.
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld vandet i en røreskål, og smuldr gæren heri. Tilsæt æg, sukker, hvedemel og salt, og ælt dejen sammen (gerne på en røremaskine) i 2-3 minutter ved lav hastighed, til dejen er fast og ensartet. Læg dejen på køl i 30 minutter.
Bank det kolde smør fladt med en kagerulle mellem 2 stykker bagepapir. Smørret skal måle 25 x 15/20 cm. Læg det på køl, mens du ruller dejen ud. Tag dejen ud fra køl, og rul den ud på et meldrysset bord til en firkant på ca. 25 x 30 cm. Læg smørret på midten af dejen.
Pak siderne af dejen stramt ind over smørret, så det er lukket inde i dejen. Bank let på dejen med en kagerulle, så smørret presses helt ud til kanterne. Læg dejen på køl i 30 minutter.
Rul dejen ud til en aflang firkant, som er 1 cm tyk. Sørg for, at der hele tiden er mel nok på bordet, så dejen ikke hænger fast. Børst melet af dejen med en tør børste eller en ren bagepensel. Fold ⅓ af dejen fra den ene side ind mod midten. Børst melet af dejen i den anden side.
Fold den sidste ⅓ dej ind over de to første lag, så der nu ligger 3 lag dej oven på hinanden. Træk en smule i dejen, så den ligger helt lige over det hele. Rul dejen ud, til den er 2 cm tyk. Læg dejen på et bræt med bagepapir, og læg den på køl i 30 minutter. Gentag foldningen 2 gange mere på præcis samme måde. Vend dejen om ved hver udrulning, så den bliver rullet ud på den modsatte led hver gang. Dejen har nu i alt 27 lag (3 x 3 x 3). Læg dejen på køl i 30 minutter efter sidste foldning.
Riv marcipanen groft, og rør den sammen med sukker og blødt smør til en ensartet remonce.
Rul den kolde wienerdej ud på et meldrysset bord til en firkant, der er ca. ½ cm tyk. Skær dejen ud i 12 firkanter. Læg en skefuld remonce på midten af hver firkant, og luk hver firkant ved at folde hjørnerne ind over midten, så de holder på fyldet. Form dem til runde boller, og fordel dem med lukningen nedad på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve til dobbelt størrelse i 2 timer ved stuetemperatur. Tænd ovnen på 200°. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem i ovnen i 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl dem på en rist.
Kom hindbær, sukker og vand i en lille gryde, og lad det småkoge i 5 minutter. Hæld hindbærmassen i en si. Mos ikke hindbærrene, men lad blot saften dryppe fra og ned i en skål. Afkøl hindbærsaften.
Pisk fløde og ca. 5 spsk. af hindbærsaften til skum i en skål med en elpisker. Hæld hindbærskummet i en sprøjtepose. Rør flormelis og 3-4 spsk. af hindbærsaften sammen til en tyk, lyserød glasur.
Skær bollerne igennem. Læg 1 spsk. hindbærmarmelade i midten af hver bund, sprøjt hindbærskummet på, og læg den afskårne top på som låg.
Pynt fastelavnsbollerne med glasur, frysetørrede hindbær og finthakkede pistacienødder.
Tip!
Det er meget vigtigt, at wienerdejen konstant er kold, mens du arbejder med den, så smørret ikke smelter ud i dejen undervejs. Spring derfor ikke de mange koldhævninger over.
Wienerdejen er en god basisdej, som fx også kan bruges til tebirkes, kanelsnegle, spandauere eller kringle.
Wienerdejen er en god basisdej, som fx også kan bruges til tebirkes, kanelsnegle, spandauere eller kringle.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Den klassiske: Gammeldags fastelavnsboller