Fastelavnsboller med mascarpone og kirsebær
24. februar 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Disse fastelavnsboller er lavet af wienerdej, der kan bages om morgenen og fyldes med creme lige inden servering.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør mælk, æg, sukker og gær sammen i en skål, til gæren er opløst. Sigt mel i lidt ad gangen (hold evt. lidt tilbage). Saml dejen, så den er god og smidig at arbejde med. Rul dejen ud til en firkant på et meldrysset bord til ca ½ cm's tykkelse. Læg dejen på køl i ca. 20 minutter.
Skær det kolde smør i tynde skiver, og fordel dem på ⅔ af dejen. Fold dejen sammen i tre lag – start med den tomme side. Rul dejen ud igen til ca. ½ cm's tykkelse. Gentag endnu en gang med foldningen, og rul dejen ud til ca. 40 x 50 cm. Skær dejen i 12 lige store firkanter.
Tænd ovnen på 250° varmluft. Pisk sukker, smør og marcipan sammen med en elpisker i en skål til en let og luftig remonce. Hak kirsebærrene, og fordel dem midt på dejstykkerne sammen med remoncen.
Klem dejstykkerne godt sammen omkring fyldet, vend dem om, og rul dem forsigtigt, så de bliver runde. Pensl bollerne med sammenpisket æg og lidt koldt vand. Bag bollerne i ovnen i 10-12 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl helt på en bagerist.
Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, og skrab kornene ud. Rør dem sammen med mascarpone og flormelis i en skål.
Pisk fløden til blødt skum med en elpisker i en skål. Vend skummet sammen med mascarponen, og hæld cremen i en sprøjtepose (evt. med stjernetylle).
Lav forsigtigt et lille hul i toppen af hver fastelavnsbolle, og fyld dem med cremeen. Pynt fastelavnsbollerne med striber af smeltet chokolade og et kirsebær i hullet. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk