Fastelavnsboller med appelsinremonce og glasur
27. april 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Philip Høpner
Blander du både appelsinskal og birkesfrø i remoncen i fastelavnsbollen, giver du den et knasende og syrligt tvist, som klæder den søde bolle perfekt.
Bemærk
Hævetid: I alt 1 time og 45 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Varm mælken i en gryde til 37°. Smuldr gæren i en skål, og rør den ud i mælken.
Tilsæt mel, salt, kardemomme, sukker og æg, og ælt dejen godt sammen.
Skær smørret i skiver, og arbejd det ind i dejen. Ælt dejen godt igennem, og tilsæt mere mel, hvis den klistrer. Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Skyl appelsinen, og riv skallen på den fine side af et rivejern. Bland marcipan, appelsinskal, smør, sukker og birkes sammen til en remonce.
Ælt dejen, og del den i 4 dele. Rul hver del ud til en stor firkant, og del den i yderligere 4 dele. Fordel lidt remonce på midten af hver firkant. Fold dejen ind over fyldet, og tryk godt til. Læg bollerne med sammenføjningen nedad på en plade med bagepapir.
Lad bollerne hæve tildækket i 1 time. Pensl dem med sammenpisket æg.
Tænd ovnen på 225°. Bag bollerne i ovnen i 8-10 minutter. Lad bollerne køle af på en bagerist.
Pisk flormelis og vand sammen til en glasur i en skål, og fordel det på toppen af bollerne. Hak pistacienødderne, og drys dem over glasuren.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk