Fastelavnsboller med æblekompot og kanelfløde

Det evigt gode parløb mellem æbler og kanel forenes på bedste vis i disse fristende fastelavnsboller med syrlig kompot og sød creme.

Bemærk
Hævetid: I alt 2 timer

Ingredienser

Sådan gør du

Opløs gæren i vandet. Tilsæt æg, sukker, salt og hvedemel, og ælt dejen godt sammen gerne på en røremaskine. Rul dejen ud til et kvadrat på 20 x 20 cm. Bank smørret ud i et mindre kvadrat på ca. 12 x 12 cm. Læg smørkvadratet i midten af dejkvadratet, og fold dejen stramt ind over smørret, så smørret er pakket helt ind i dej.
Rul dejen ud til et aflangt rektangel på 40 x 15 cm. Fold venstre side af dejen en tredjedel ind over, og herefter højre side ovenpå, så dejen danner tre lag i alt. Gentag på samme måde to gange mere, så dejen til sidst har 27 lag. Læg dejen på et skærebræt med husholdningsfilm over, og sæt den på køl i 30 minutter.
Rul den kolde dej ud til et aflangt rektangel på 25 x 35 cm. Skær stykket ud i det antal kvadrater, du ønsker. Fold hjørnerne ind mod midten, og form dem til runde boller. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og lad den hæve tildækket på pladen i 1½ time.
Tænd ovnen på 180°. Pensl fastelavnsbollerne med sammenpisket æg, og bag dem i ovnen i 15 minutter, til de er gyldne. Afkøl dem på en bagerist.
Skræl æblerne, og skær dem i mindre tern. Kog æblerne op med sukker, kanel og citronsaft, og lad det småkoge i 8-10 minutter, til det har konsistens som grov kompot. Afkøl.
Hæld fløde, flormelis og kanel i en skål, og pisk det til skum med en elpisker.
Flæk wienerbollerne, og læg dem sammen med æblekompot og kanelfløde. Smelt karamelchokolade i en gryde ved helt svag varme, og dekorér fastelavnsbollerne med smeltet chokolade på toppen. Drys med hakkede pistacienødder, og servér straks.

Tip!

Det kræver lidt tålmodighed at arbejde med wienerdej, men det er ikke svært. Hvis smørret i dejen bliver for blødt undervejs, så læg dejen i fryseren i 15 minutter mellem hver foldning, så den bliver kold igen og dermed nemmere at rulle ud.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
5. maj 2020 af .

Foto: Stine Christiansen

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar