Fastelavnsboller med æble og nøddecreme
21. februar 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Disse luftige fastelavnsboller med nøddecreme og friske æblestykker smager skønt, og så er de virkelig nemme at lave.
Bemærk
Hævetid, i alt: 1 time og 15 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gæren ud i lunet mælk i en skål. Tilsæt salt, sukker og æg, og rør godt sammen med en elpisker i en skål. Smuldr smørret i halvdelen af melet i en skål, og rør det i gærblandingen.
Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt igennem, til den er blød og smidig, men stadig lidt klistret. Lad dejen hvile tildækket i 45 minutter.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til en stor firkant på ca. 30 x 40 cm, og skær den i 12 kvadrater på ca. 10 x 10 cm.
Skyl æblerne, skær dem i små tern, og vend dem i sukker. Fordel nøddecremen midt på hver firkant, og læg æbleternene ovenpå.
Fold dejhjørnerne ind mod midten, og klem dem godt sammen over fyldet. Læg bollerne med sammenføjningen nedad på en bageplade med bagepapir.
Pensl bollerne med sammenpisket æg, drys med mandelflager, og lad dem hæve lunt i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°, og bag fastelavnsbollerne i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl dem let på en bagerist. Pynt fastelavnsbollerne med et let drys flormelis, og nyd dem lune og friskbagte.
Tip!
Du kan købe hasselnøddecreme i de fleste supermarkeder. Brug evt. Nutella, hvis du alligevel har det stående.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk