Fastelavnsboller af vandbakkelse med kaffeskum

Luftige vandbakkelser med en knasende sprød top, som opstår ved at lægge en rund cookiedej på toppen af den ubagte vandbakkelse, hvorefter den smyger sig kærligt om kagen, mens den bages. I Frankrig kaldes de små kager for ”choux au craquelin”, hvor de findes i et hav af varianter med forskelligt fyld.

Ingredienser

Udstyr

1 sprøjtepose med rund tylle
1 glas eller 1 udstikkerform, ca. 5 cm i diameter
1 sprøjtepose med stor stjernetylle

Sådan gør du

Kom vand og smør i en gryde, og varm det op, til det når kogepunktet. Tilsæt hvedemel, kakao, sukker og salt, og rør godt rundt, indtil dejen slipper grydens kanter. Tag gryden fra varmen, og lad dejen køle af i 5-7 minutter. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk kraftigt med et piskeris, til dejen samler sig.
Hæld dejen i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt den ud i runde toppe med en diameter på ca. 5 cm på en bageplade med bagepapir.
Ælt alle ingredienser godt sammen med fingrene. Rul dejen tyndt ud, og stik den ud i små cirkler med samme diameter som vandbakkelserne.
Placer forsigtigt en dejcirkel oven på hver ubagt vandbakkelse på bagepladen. Tænd ovnen på 180°, og bag vandbakkelserne i ovnen i 35-40 minutter. Åbn IKKE ovnlågen under bagningen, da vandbakkelserne så vil falde sammen. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle helt af på en rist.
Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Hak chokoladen fint, og læg den i en skål. Varm fløde og kaffepulver op til kogepunktet i en gryde, tag straks gryden fra varmen, og hæld kaffefløden over chokoladen. Rør, til chokoladen er smeltet. Vrid husblas fri for vand, og opløs den direkte i den varme creme under omrøring.
Hæld kaffecremen i en ren skål, dæk med husholdningsfilm, og sæt på køl i mindst 3 timer – gerne natten over.
Pisk den kolde kaffecreme luftig med en elpisker, og fyld den i en sprøjtepose med stor stjernetylle. Skær toppen af de afkølede vandbakkelser. Sprøjt kaffeskummet på bundene i et højt lag. Sæt toppen på igen, og pynt med spiseligt guldstøv.

Tip!

Åbn ikke ovnlågen, mens du bager vandbakkelser, så falder de sammen. Vent, til bagetiden er gået, og tag en enkelt vandbakkelse ud for at kontrollere, at den holder formen. Gør den det, kan du herefter tage resten ud af ovnen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
30. april 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar