Farverig salat med persillepesto
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling
Servér denne flotte salat på et stort fad, så du kan være kreativ med anretningen. Selv om smagen er den samme, bliver måltidet meget mere festligt, når avocadoerne formes som roser, og alle farver står tydeligt frem.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Rens og halvér radiserne, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Vend dem med olie, og drys med salt.
Bag radiserne i ovnen i 25 minutter, indtil de er møre og gyldne på overfladen.
Kog belugalinserne i letsaltet vand i ca. 20 minutter, til de er møre.
Pres saften af citronen. Rist mandlerne på en tør pande, og blend dem sammen med parmesan, persille, citronsaft, olivenolie og salt. Tilsæt evt. mere olivenolie, til pestoen har den ønskede konsistens.
Hæld kogende vand over de frosne edamamebønner i en skål, og lad dem dryppe af i en sigte.
Skær avocadoerne i tynde skiver (skub skiverne ud i en lang række, og rul dem sammen, hvis du vil forme en rose). Skær spidskålen i tynde strimler. Skyl og tør feldsalat.
Anret bagte radiser, linser, edamamebønner, avocado, spidskål, feldsalat og pesto sammen på et stort bræt, så dine middagsgæster hver især kan samle sig en salat. Servér med brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk