Farseret svinemørbrad
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Farseret svinemørbrad med krydderurter har en skøn smag, og det ser samtidig flot ud med en grøn “kerne”, når kødet skæres i skiver.
Ingredienser
Udstyr
kødsnor
Sådan gør du
Hak salvie, timian og basilikum groft. Riv citronskallen på den fine side af et rivejern. Rør urter og citronskal sammen med æg og dijonsennep.
Afpuds mørbraderne for fedt og sener, og skær et dybt snit i hver mørbrad på den lange led.
Læg urtefyldet ind i mørbraderne, og luk dem sammen ved at vikle et stykke kødsnor omkring hver mørbrad.
Tænd ovnen på 200º. Opvarm en pande med olie, og brun mørbraderne godt på alle sider. Krydr med salt og peber.
Læg mørbraderne over i en bradepande, og steg dem færdige i ovnen i 15-20 minutter, til de er netop gennemstegte. Brug evt. et stegetermometer: Centrumtemperaturen på mørbraderne skal op på 62-70º.
Tag mørbraderne ud af ovnen, og lad dem hvile tildækket i 10 minutter. Fjern kødsnoren, og skær mørbraderne i tynde skiver.
Servér med kogte nye kartofler og en skål blandet grøn salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk