Farserede tomater med ris og urter
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
De farserede bøftomater kan enten serveres varme eller kolde, alt efter hvornår familiemedlemmerne sætter sig til bords.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog risene efter anvisningen på emballagen. Køl dem af under rindende koldt vand, og lad dem dryppe godt af.
Skær toppen af tomaterne (gem toppen),og udhul dem med en ske. Rens peberfrugten, og skær den i små tern. Pil løget, og hak det fint. Hak purløg og basilikum.
Bland de afkølede ris med peberfrugt, løg, krydderurter og halvdelen af olivenolien, og krydr med salt og peber.
Fordel risblandingen i tomaterne med en lille ske.
Tænd ovnen på 180º.
Sæt de fyldte tomater i et ovnfast fad, og læg tomattoppene på som låg. Dryp med resten af olivenolien, og bag tomaterne i ovnen i 15 minutter.
Server de farserede tomater kolde eller varme, og byd godt brød til.
Tip!
Gourmetris er en trefarvet risblanding, der består af parboiled ris, sorte vilde ris og røde carmaqueris. Fås i velassorterede supermarkeder eller på nettet, fx hos e-deli.dk.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk