Farserede porrer med rodfrugter

9. april 2020 af .

Foto: Winnie Methmann

Mormormad med moderne tilbehør er perfekt, når alle om bordet skal være glade og mætte.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør svinekød, mælk, finthakket løg, æg, rasp, salt og peber sammen i en skål. Stil skålen på køl i ca. 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Skrub eller skræl rodfrugterne, og skær dem i grove stykker.
Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og vend dem med olivenolie, honning, salt, peber og finthakket rosmarin. Bag dem i ovnen i 35 minutter, til de er flot gyldne.
Skær den grønne del af porrerne af (gem den f.eks. i fryseren til gryderetter eller supper). Skær den hvide del af porrerne i to lige store stykker, og rens dem grundigt under rindende vand.
Bring en gryde med letsaltet vand i kog. Lad porrerne simre i gryden i 5 minutter. Tag porrerne op, og lad dem dryppe af i en sigte og derefter på et rent viskestykke.
Drys de afdryppede porrer med mel. Del farsen i fire, og form den omkring hver porre med en tykkelse på ca. 1 cm. Vend dernæst de farserede porrer først i sammenpisket æg og dernæst i rasp.
Steg dem gyldne og sprøde hele vejen rundt i smør og olie på en pande. Del de farserede porrer i to, og servér dem med bagte rodfrugter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar