Farserede auberginer
9. juni 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Når auberginer bages, bliver de søde og bløde. Rengør dem godt, så kan du sagtens spise skrællen.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200° varmluft.
Halvér auberginerne på langs, og snit et ternet mønster i kødet uden at skære igennem skallen.
Brun auberginerne i olivenolie på en pande et par minutter. Læg dem i et smurt ovnfast fad, og bag dem i 10 minutter. Skrab kødet ud, så der er ca. 5 mm skal tilbage, og gem skallerne. Skær kødet i tern.
Kog bulgur efter pakkens anvisning.
Hak løg, og sautér det i olivenolie i en stor gryde i et par minutter. Tilsæt presset hvidløg, spidskommen og koriander. Lad det riste i 1 minut. Brun oksekødet i krydderiblandingen.
Skær champignoner i kvarter, og peberfrugt i tern. Rør dem i gryden sammen med auberginekød, hakkede tomater og ketchup. Lad det snurre i 10 minutter.
Bland bulgur med kødsaucen, og smag til med salt og peber.
Sæt aubergineskallerne tilbage i det ovnfaste fad, og fordel fyldet i og mellem dem. Drys med revet parmesan, og bag retten i 15-18 minutter.
Servér de fyldte auberginer og resten af fyldet ved siden af. Drys med grofthakket persille eller en håndfuld frisk basilikum.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk