Farsbrød med ovnkartofler og citronmayonnaise
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Colombus Leth
Dette farsbrød fyldt med grøntsager, og så er det både yderst velsmagende og supernemt! Servér med hjemmelavede pommes fritter og citronmayo.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl perlebyggen grundigt, og kog den efter anvisningen på emballagen. Lad den dryppe af og afkøle i en sigte.
Tænd ovnen på 200°. Rør det hakkede kød med salt, peber, æg og kogt perlebyg. Hak persille, løg og hvidløg, riv rodfrugterne groft, og rør det hele i farsen.
Form farsen til et farsbrød, og læg det i et ovnfast fad. Bag farsbrødet i ovnen i ca. 35 minutter, til det er gyldent og gennembagt.
Skyl kartoflerne, skær dem i store, grove bjælker, og vend dem med olivenolie, salt og peber.
Bag kartoffelbjælkerne sammen med farsbrødet på en bageplade med bagepapir.
Tag farsbrødet ud af ovnen efter de 35 minutter, og skru varmen op til 225°. Bag kartoffelbjælkerne færdige i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Riv skallen, og pres citronen. Rør mayonnaise sammen med fintrevet citronskal og lidt citronsaft. Smag til med peber.
Servér farsbrødet direkte fra fadet, og byd kartofler og citronmayonnaise til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk