Farsbrød med æbler, svesker og kålsalat
7. februar 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Julen nærmer sig, og derfor er farsbrødet blevet fyldt med æbler og svesker, så det minder lidt om andesteg.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Rør det hakkede kød med salt i en skål. Pil løget, og riv det direkte ned i skålen til kødet. Tilsæt æg, mælk, mel, friskhakket timian, allehånde og peber, og rør farsen sammen.
Skyl æblerne, og skær dem i smalle både. Smør et ovnfad, og læg halvdelen af farsen i bunden af fadet. Læg æblebåde og svesker tæt sammen oven på farsen, og dæk med resten af farsen.
Form farsen til et farsbrød, og læg baconskiver på tværs henover toppen. Steg farsbrødet i ovnen i 1 time.
Skræl kartoflerne, og skær dybe riller i hver kartoffel med en skarp kniv, dog uden at skære hele vejen igennem. Pensl kartoflerne med smeltet smør, og krydr med flagesalt. Steg kartoflerne i ovnen i 1 time samtidig med farsbrødet.
Skyl og snit spidskålen i fine strimler. Skyl og hak persillen. Bland spidskål, persille og tranebær sammen i en skål. Rør olie, limesaft og honning sammen. Vend dressingen sammen med kålsalaten, og krydr med salt og peber.
Skær farsbrødet i skiver, og servér med hasselbackkartofler og kålsalat. Pynt evt. med ekstra frisk timian.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på klassisk farsbrød