Falafler med vinterråkost

6. april 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Skyd genvej, og køb færdiglavede falafler – eller prøv at lave dem selv. Når du alligevel er i gang, kan du gange mængderne op, så du har en ekstra portion til fryseren. På den måde har du et sprødt og sundt indhold til salat, pitabrød eller sandwich lige ved hånden.

Bemærk
Kikærterne skal udblødes natten over.

Ingredienser

Sådan gør du

Sæt kikærterne i blød i koldt vand natten over. Skyl kikærterne i frisk vand, og lad dem afdryppe i en sigte.
Hak løg, hvidløg og persille let. Blend kikærter, løg, hvidløg, persille, salt, peber, spidskommen, koriander, æg og rasp i en blender, til konsistensen er jævn.
Fugt hænderne, og form farsen til kugler på størrelse med golfbolde.
Varm en gryde med olie op, indtil olien syder, når du stikker en træpind derned. Fritér falaflerne, til de er gyldne på alle sider. Læg dem til afdrypning på et stykke køkkenrulle.
Snit palmekål fint. Riv kålrabi og gulerødder, eller skær dem tyndt ud.
Bland olivenolie med æblecidereddike, citronsaft og finthakket persille. Smag til med salt og peber, og vend dressingen med grøntsagerne.
Skær æble i små tern, og bland dem i salaten lige inden servering.
Spis retten med et stykke brød og evt. en dressing rørt af yoghurt eller cremefraiche, salt, peber, hvidløg og friske krydderurter.

Tip!

Kålrabi er en rodfrugt med en mild og sødlig smag. Den er god både kogt, stegt, bagt og rå. Skær den julienne, dvs. i tændstik-tynde strimler, hvis du vil have smukke gule bjælker i salaten.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar