Falafler med soltørrede tomater og basilikum

30. juni 2020 af .

Foto: Martin Tanggaard

Det behøver ikke være svært at lave lækker falafel. I den her opskrift får falaflerne ekstra smag af både soltørrede tomater og basilikum. Og så bages de i ovnen, så også den mest fritureforskrækkede kan være med.

Ingredienser

Sådan gør du

Læg kikærterne i en skål med koldt vand, og lad dem trække i køleskabet i mindst 12 timer.
Fjern vandet fra kikærterne, og hæld dem i en blender.Tænd ovnen på 225°.
Fjern olien fra tomaterne, og læg tomaterne i blenderen.
Tilsæt løg, hvidløg, basilikum, salt, peber, spidskommen og stødt koriander i blenderen, og blend ingredienserne sammen til en jævn masse.
Vend bagepulver, æg og rasp i dejen, og form falafler af dejen. Placér falaflerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Pensl falaflerne med olie, og bag dem i ovnen i 15 minutter.
Vend alle falaflerne rundt, pensl dem med et lag olie mere, og bag dem i yderligere 15 minutter.

Tip!

Klistrer dejen, når du skal forme falaflerne, er det en god idé at have våde hænder. Skyl hænderne i koldt vand, så snart dejen begynder at klistre.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar