Falafler med soltørrede tomater og basilikum
30. juni 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Martin Tanggaard
Det behøver ikke være svært at lave lækker falafel. I den her opskrift får falaflerne ekstra smag af både soltørrede tomater og basilikum. Og så bages de i ovnen, så også den mest fritureforskrækkede kan være med.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg kikærterne i en skål med koldt vand, og lad dem trække i køleskabet i mindst 12 timer.
Fjern vandet fra kikærterne, og hæld dem i en blender.Tænd ovnen på 225°.
Fjern olien fra tomaterne, og læg tomaterne i blenderen.
Tilsæt løg, hvidløg, basilikum, salt, peber, spidskommen og stødt koriander i blenderen, og blend ingredienserne sammen til en jævn masse.
Vend bagepulver, æg og rasp i dejen, og form falafler af dejen. Placér falaflerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Pensl falaflerne med olie, og bag dem i ovnen i 15 minutter.
Vend alle falaflerne rundt, pensl dem med et lag olie mere, og bag dem i yderligere 15 minutter.
Tip!
Klistrer dejen, når du skal forme falaflerne, er det en god idé at have våde hænder. Skyl hænderne i koldt vand, så snart dejen begynder at klistre.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk