Falafler med rødbedehummus og ovnfritter
13. september 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Servér dine hjemmelavede falafler med en pink hummus og masser af grønt.
Bemærk
Udblødningstid, kikærter: Mindst 8 timer
Ingredienser
Sådan gør du
Sæt de tørrede kikærter i blød i vand i mindst 8 timer.
Skrub rødbederne, og kog dem i vand i 30 minutter, til de er helt møre. Hæld koldt vand over dem, så de køler af.
Pil skrællen af rødbederne, og blend dem i en foodprocessor sammen med pillet hvidløg, afdryppede kikærter, olie, tahin og spidskommen. Tilsæt evt. lidt vand undervejs, så hummussen bliver cremet. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Skrub eller skræl kartoflerne, skær dem i både, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med olie og salt, og bag dem i ovnen i 40 minutter, til de er flot gyldne.
Skyl agurken, og skær den i skiver. Skyl og hak mynte. Skyl og tør den grønne salat.
Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem. Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Skrub kartoflerne, og riv dem fint.
Blend løg, hvidløg og kartofler med kikærter, persille, citronsaft, tahin, spidskommen, salt og bagepulver i en foodprocessor. Kør maskinen, så massen samler sig til en grov dej.
Fugt hænderne med olie, og form falaflerne. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag falaflerne i ovnen sammen med fritterne i ca. 30 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Servér med rødbedehummus, ovnfritter og salat.
Tip!
Du får hummus i overskud, som kan bruges i sandwiches eller som dip dagen efter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk