Falafler med couscoussalat og yoghurtdressing
26. oktober 2021
af
Simon Nørlev.
Foto: Kasper Kamuk
De sprøde vegetariske frikadeller af kikærter har i mange år været en yndet spise i Mellemøsten. De har dog i den grad vundet indpas herhjemme. Servér dem med couscoussalat med feta, tomat, agurk, rødløg og persille, og send smagsløgene mod eksotiske himmelstrøg!
Ingredienser
Sådan gør du
Dræn vandet fra kikærterne, og hak chili, skalotteløg, hvidløg og persille.
Blend kikærter samt de øvrige ingredienser i en foodprocessor, til konsistensen er ensartet.
Form runde falafler med en ske eller en isscooper.
Varm en gryde op med fritureolie til 175-180°, og steg falaflerne et par stykker ad gangen, til de er sprøde og lækre. Tag dem op med en hulske, og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Hak hvidløg fint, og snit purløg. Rør det sammen med græsk yoghurt og olivenolie, og smag til med citronsaft, salt og peber.
Lad dressingen trække indtil servering.
Kog couscous efter anvisningen på pakken.
Skær tomater ud i mindre stykker. Flæk agurken på langs, skrab kernerne ud med en ske, og skær den i mindre stykker.<br />
Skær rødløget i smalle strimler, og skyl og hak persillen fint. Smuldr fetaen med fingrene, og rør det hele sammen i en skål.
Hæld til sidst 2-3 spsk. olivenolie over, og servér salaten med de krydrede falafler og yoghurtdressing.
Tip!
Ønsker du en mere fedtfattig version af falaflerne, kan du bage dem i ovnen ved 200° i 15-20 minutter frem for at friturestege dem.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk