Falafelburger med avocadomos og knust kål
20. september 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: columbus leth
Husk at sætte kikærterne i blød natten over, så de er klar til at blive forvandlet til saftige og smagfulde falafelbøffer.
Bemærk
Udblødningstid, kikærter: 8-10 timer
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løg og hvidløg. Skyl bladselleri, squash og persille. Hæld det hele i en foodprocessor sammen med de udblødte kikærter, og kør til en rustik og sammenhængende fars. Tilsæt spidskommen, citronsaft og salt.
Form farsen til 4 bøffer, og steg dem gyldne og gennemstegte i rigeligt olie på en varm pande. Steg først ved høj varme, så de får en flot skorpe. Steg dem derefter ved middelvarme i ca. 5 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
Skyl og snit kålen, og hæld den i en skål. Drys med salt og sukker, og kram kålen, til den smider væske og falder sammen. Smag til med eddike og evt. mere salt og sukker. Afdryp kålen let.
Rist sesamfrøene på en tør pande i et par minutter, til de dufter og hopper. Knus dem groft i en morter.
Flæk avocadoerne, fjern stenen, og mos avocadokødet med en gaffel i en skål. Smag til med sesamfrø, pillet og revet hvidløg, limesaft og salt.
Pil løgene, og skær dem i skiver. Overhæld dem med først kogende vand og derefter med koldt vand, der tager den skarpe smag. Afdryp.
Varm bollerne i ovnen eller på brødristeren. Smør dem med avocadomos, og fyld dem med knust kål, falafelbøf og løg. Servér straks, evt. med chilisauce.
Tip!
De udblødte kikærter skal ikke koges, men blendes rå, da de bliver tilberedt under stegningen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk