Falafel med urtedressing

11. april 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Falafler kan spises på mange forskellige måder. Fx i en middelhavssalat eller som tilbehør i pitabrød toppet med en god dressing. Du kan også nyde dem, som de er med en cremet hummus og fladbrød.

Bemærk
Udblødningstid, kikærter: Natten over. Hviletid: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Læg kikærterne i en stor skål med koldt vand, og lad dem stå natten over.
Si vandet fra de udblødte kikærter, og hæld dem i en foodprocessor sammen med krydderier, mel, æg og pillede løg og hvidløg. Blend massen, til konsistensen er ensartet, og lad den hvile i 1 time.
Varm olien op i en stor gryde, til den er så varm, at den syder rundt om en tandstikker. Form falafler med 2 skeer, og sænk dem forsigtigt ned i olien. Steg dem, til de er gyldne.
Rør yoghurt sammen med hakkede krydderurter, og smag til med salt og peber.
Skær citron i både. Skyl og hak persille og mynte. Skyl salat. Pynt falaflerne med persille og mynte, og servér med urtedressing, lunede pitabrød, citronbåde og grøn salat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Gode tips til opskriften på falafler

De sprøde kugler er en god erstatning for kød, og de kan serveres med pitabrød som her, i en lun durumrulle eller som fyld i salat.

Hjemmelavede falafler får den bedste konsistens, hvis du bruger tørrede kikærter, men du kan også bruge kikærter fra dåse – så skal du blot tilsætte lidt mere mel, da de indeholder mere væske.

Ønsker du en mere fedtfattig variant, kan du stege dem på panden, i stedet for at friturestege dem. Så bliver de lidt fladere, men de smager stadig skønt. Du kan også pensle dem med olie og bage dem i ovnen.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar