Falafel med rødbedesalat
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
En falafel med sprød skorpe og lækkert blødt indre er ægte hyggemad, som er nem at hapse med fingrene. Servér med en flot rødbedesalat fyldt med smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil hvidløg og rødløg, og blend dem sammen med spidskommen og koriander.
Form falafelfarsen til ovale kugler. Opvarm en gryde med olie, og steg 5 falafelkugler ad gangen i den varme olie i 3-4 minutter, til de er gennemstegte, gyldne og sprøde. Afdryp på fedtsugende papir.
Hæld kikærterne i en sigte, og skyl dem godt. Blend dem med løgblandingen til en jævn masse.
Kom massen over i en skål, og tilsæt æg, hvedemel og sesamfrø. Krydr med salt og peber.
Skræl rødbeder og gulerødder, og skær dem ud i tynde stænger på størrelse med tændstikker.
Servér rødbedesalaten til de sprøde falafler.
Rør fromage frais med finthakket chili, salt og peber. Vend dressingen med grøntsagerne, og drys med sort sesam.
Tip!
Hvis falafelfarsen er blevet for våd, kan du tilsætte ekstra mel eller rasp for at få den til at hænge bedre sammen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk