Falafel med rødbedesalat

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

En falafel med sprød skorpe og lækkert blødt indre er ægte hyggemad, som er nem at hapse med fingrene. Servér med en flot rødbedesalat fyldt med smag.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil hvidløg og rødløg, og blend dem sammen med spidskommen og koriander.
Form falafelfarsen til ovale kugler. Opvarm en gryde med olie, og steg 5 falafelkugler ad gangen i den varme olie i 3-4 minutter, til de er gennemstegte, gyldne og sprøde. Afdryp på fedtsugende papir.
Hæld kikærterne i en sigte, og skyl dem godt. Blend dem med løgblandingen til en jævn masse.
Kom massen over i en skål, og tilsæt æg, hvedemel og sesamfrø. Krydr med salt og peber.
Skræl rødbeder og gulerødder, og skær dem ud i tynde stænger på størrelse med tændstikker.
Servér rødbedesalaten til de sprøde falafler.
Rør fromage frais med finthakket chili, salt og peber. Vend dressingen med grøntsagerne, og drys med sort sesam.

Tip!

Hvis falafelfarsen er blevet for våd, kan du tilsætte ekstra mel eller rasp for at få den til at hænge bedre sammen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar