Falafel-bowl med avocado og rødløgssalat
30. september 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Falafler er krydrede og smagsfulde, og man glemmer helt, at retten ikke indeholder kød.
Ingredienser
Sådan gør du
Sæt kikærterne i blød i en skål med koldt vand i mindst 12 timer, og gerne natten over. Skyl dem grundigt, og afdryp.
Skyl og afdryp persillen. Pil løg og hvidløg, og hak begge dele groft. Hæld kikærter, løg, hvidløg og persille i en blender eller foodprocessor, og blend hurtigt det hele sammen, til kikærterne er findelte. Tilsæt æg, tahin, citronsaft, krydderier, bagepulver og rasp, og blend det hele til en sammenhængende falafeldej, som gerne må være en smule grov.
Form dejen med hænderne til 24 runde kugler. Opvarm en dyb pande med rigeligt olie, og steg falaflerne på alle sider, til de er flot gyldne på overfladen, men stadig dejligt saftige i midten.
Pil rødløg, og skær dem i tynde skiver. Skyl og hak persillen. Bank kernerne ud af det halve granatæble med bagsiden af en ske. Kassér de hvide hinder. Pres saften af citronen. Vend rødløg og persille sammen med citronsaft, salt og peber, og drys med sumak og granatæblekerner.
Skyl og hak persille fint. Klip purløg fint. Pres saften af citronen. Rør yoghurt sammen med persille og purløg, og smag dressingen til med citronsaft, salt og peber.
Lun pitabrødene, og skær dem i halve. Halvér avocadoerne, fjern stenen, og skær kødet i skiver. Skyl og tør feldsalaten. Anret falafler, feldsalat, pitabrød, avocado og rødløgssalat i portionsskåle, og servér dressingen i en skål ved siden af.
Tip!
Sumak er et mellemøstligt krydderi med en let syrlig smag.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på falafler med urtedressing
Powered by Froala Editor