Eton mess med friske bær

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Eton mess er en engelsk dessertklassiker, som traditionelt består af jordbær, marengs og flødeskum. Her er den i en version med blandede bær og hyldeblomst.

Bemærk
Ovntid: 40-45 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Pisk æggehvider og flormelis helt stive med en elpisker, og tilsæt salt.
Tænd ovnen på 150°. Sæt små toppe af marengsmassen på en bageplade med bagepapir.
Bag dem i ovnen i 40-45 minutter, til de er tørre og helt sprøde. Afkøl på en bagerist.
Pisk fløden til skum. Blend halvdelen af bærrene i en foodprocessor. Knus én marengstop pr. person, og gem resten til pynt.
Vend flødeskum, blendede bær og de knuste marengs sammen med de resterende hele bær, og anret i små glas.
Pynt med blomster, finthakket mynte og ekstra bær. Servér straks med et par marengstoppe til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar