Eton mess med friske bær
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Eton mess er en engelsk dessertklassiker, som traditionelt består af jordbær, marengs og flødeskum. Her er den i en version med blandede bær og hyldeblomst.
Bemærk
Ovntid: 40-45 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Pisk æggehvider og flormelis helt stive med en elpisker, og tilsæt salt.
Tænd ovnen på 150°. Sæt små toppe af marengsmassen på en bageplade med bagepapir.
Bag dem i ovnen i 40-45 minutter, til de er tørre og helt sprøde. Afkøl på en bagerist.
Pisk fløden til skum. Blend halvdelen af bærrene i en foodprocessor. Knus én marengstop pr. person, og gem resten til pynt.
Vend flødeskum, blendede bær og de knuste marengs sammen med de resterende hele bær, og anret i små glas.
Pynt med blomster, finthakket mynte og ekstra bær. Servér straks med et par marengstoppe til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk