Eton mess med friske bær

Eton mess er en engelsk dessertklassiker, som traditionelt består af jordbær, marengs og flødeskum. Her er den i en version med blandede bær og hyldeblomst.

Eton mess med friske bær
0-30 min.

(0)

31. maj 2018 af Marie MelchiorFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Ovntid: 40-45 minutter.

Ingredienser

personer
piskefløde
5 dl
jordbær og andre friske bær, fx hindbær og blåbær
500 g

Marengs

æggehvider
4
flormelis
200 g
salt
1 knsp.

Til servering

spiselige blomster (fx hyldeblomst)
1 håndfulde
frisk mynte
1 håndfulde
jordbær
50 g

Sådan gør du

Marengs

Pisk æggehvider og flormelis helt stive med en elpisker, og tilsæt salt.
Tænd ovnen på 150°. Sæt små toppe af marengsmassen på en bageplade med bagepapir.
Bag dem i ovnen i 40-45 minutter, til de er tørre og helt sprøde. Afkøl på en bagerist.
Pisk fløden til skum. Blend halvdelen af bærrene i en foodprocessor. Knus én marengstop pr. person, og gem resten til pynt.
Vend flødeskum, blendede bær og de knuste marengs sammen med de resterende hele bær, og anret i små glas.

Servering

Pynt med blomster, finthakket mynte og ekstra bær. Servér straks med et par marengstoppe til.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'