Eton mess med friske bær
Eton mess er en engelsk dessertklassiker, som traditionelt består af jordbær, marengs og flødeskum. Her er den i en version med blandede bær og hyldeblomst.

0-30 min.
(0)
31. maj 2018 af Marie MelchiorFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Ovntid: 40-45 minutter.
Ingredienser
personer
- piskefløde
- 5 dl
- jordbær og andre friske bær, fx hindbær og blåbær
- 500 g
Marengs
- æggehvider
- 4
- flormelis
- 200 g
- salt
- 1 knsp.
Til servering
- spiselige blomster (fx hyldeblomst)
- 1 håndfulde
- frisk mynte
- 1 håndfulde
- jordbær
- 50 g
Sådan gør du
Marengs
Pisk æggehvider og flormelis helt stive med en elpisker, og tilsæt salt.
Tænd ovnen på 150°. Sæt små toppe af marengsmassen på en bageplade med bagepapir.
Bag dem i ovnen i 40-45 minutter, til de er tørre og helt sprøde. Afkøl på en bagerist.
Pisk fløden til skum. Blend halvdelen af bærrene i en foodprocessor. Knus én marengstop pr. person, og gem resten til pynt.
Vend flødeskum, blendede bær og de knuste marengs sammen med de resterende hele bær, og anret i små glas.
Servering
Pynt med blomster, finthakket mynte og ekstra bær. Servér straks med et par marengstoppe til.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner