Eton mess med bagte rabarber
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Rør godt rundt i desserten inden servering – det hedder ikke Eton mess for ingenting.
Bemærk
Ovntid: 1 time og 20 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 120° (ikke varmluft).
Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt, og pisk, til sukkeret er opløst.
Smør marengsmassen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag marengsen i ovnen i ca. 1 time, til den er helt tør. Bræk den i mindre stykker.
Tænd ovnen på 180°. Rens rabarberne, og skær dem i mindre stykker.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland vaniljekorn og sukker.
Fordel rabarberne på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys med vaniljesukkeret.
Bag rabarberne i ovnen i ca. 20 minutter, til de er møre.
Pisk fløden til flødeskum. Byg desserten op i lag af rabarber, flødeskum og knust marengs; rør rundt, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk