Espresso martini
Drop kaffen efter middagen, og servér i stedet en forfriskende kaffecocktail som denne espresso martini!
(6)
Ingredienser
Sådan gør du
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Sådan laver du den bedste espresso martini
Espresso martini er en lækker, sofistikeret drink, der serveres i martiniglas og er et godt alternativ til aftenkaffen eller det søde punktum på en middag.
I sin grundform består en espresso martini af vodka, kaffelikør (f.eks. Kahlua) og espresso. Skal den være ekstra lækker, shaker du den med isterninger, så den får den rette temperatur og cremethed. Sukkersiruppen er prikken over i'et, hvis din cocktail skal være lidt ekstra.
Vil du følge den traditionelle opskrift til punkt og prikke, skal du servere drinken med kaffebønner som pynt. De tre kaffebønner repræsenterer sundhed, lykke og velstand, og traditionen stammer fra Italien, hvor Sambuca serveres på samme vis.
Kaffebønnerne er selvfølgelig ikke nødvendige. Så har du ikke nogen, kan du blot nyde drinken uden.
Hvordan får man skum på espresso martini?
Udover grundingredienserne er rystningen det vigtigste for en vellykket kaffe-drink. Det er nemlig, når den shakes, at den får sin cremethed, da kaffens olier binder sig til luftboblerne. Du skal shake drinken i 20-30 sekunder, før du får den velkendte kaffeskum.
Hvorfor hedder det espresso martini?
Der er ikke Martini i en espresso martini - drinken har sit navn, fordi den serveres i små, elegante martiniglas.
Hvor kommer espresso martini fra?
Historien forlyder, at espresso martini blev opfundet af en britisk bartender tilbage i 1980’erne, da en unavngivet verdenskendt model efter sigende kom ind på en bar og bad om en drink, der kunne ”wake her up, and then fuck her up”. Med den ordre gav bartenderen sig straks til at blande den nu velkendte drink, der altså både består af alkohol og koffein.
Se også: Opskrift på Irish coffee