Espresso martini

16. maj 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Drop kaffen efter middagen, og servér i stedet en forfriskende kaffecocktail som denne espresso martini!

Ingredienser

Sådan gør du

Kog en sukkersirup af sukker og vand.
Shake vodka, kaffelikør og espresso sammen med masser af isterninger – længe for at få en tyk skum.
Smag på drinken, og tilsæt lidt sukkersirup, hvis du foretrækker den lidt sødere.
Strain over i et martiniglas, og pynt med hele kaffebønner.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan laver du den bedste espresso martini

I sin grundform består en espresso martini af vodka, kaffelikør (f.eks. Kahlua) og espresso. Skal den være ekstra lækker, shaker du den med isterninger, så den får den rette temperatur og cremethed. Sukkersiruppen er prikken over i'et, hvis din cocktail skal være lidt ekstra. Servér med kaffebønner som pynt – det er ikke nødvendigt, hvis du ikke har nogle.

Udover grundingredienserne er rystningen det vigtigste for en vellykket kaffe-drink. Det er nemlig når den shakes, den får sin cremethed, da kaffens olier binder sig til luftboblerne. Du skal shake drinken i 20-30 sekunder, før du får den velkendte kaffeskum.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar