Entrecote med grillede kartofler og estragoncreme
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Entrecoten sidder i forlængelse af oksens filet og har en rigtig god fedtmarmorering. Den egner sig til både pandestegning og grill, da tilberedningstiden er kort.
Bemærk
Estragoncremen smager af bearnaise, men er meget mere let og sommerlig end sin smørrige storebror.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog kartoflerne næsten møre i saltet vand.
Rør de 2 slags cremefraiche sammen med sød sennep og finthakket estragon. Smag til med salt og peber.
Steg kartoflerne i 3-4 minutter på hver side på havegrillen eller på en (grill)pande.
Smør hver af bøfferne med grov sennep på hver side, og drys dem med rigeligt salt. Steg bøfferne i 2-3 minutter på hver side på havegrillen eller på en (grill)pande.
Servér bøfferne med grillede kartofler, og brug estragoncremen som dip.
Tip!
Entrecote kaldes også ribeye. Køb dem med fedtkant – der sidder masser af smag i fedtet. Læg mærke til, at nogle slagtere skærer entrecote-bøffer af tyndsteg, så husk at nævne, at du ønsker bøffer skåret af ryggen, så du får det bedste stykke kød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk