Englekage med bær og flødeskum

1. august 2022 af .

Foto: Lene Samsø

På amerikansk hedder den angel food cake – nok fordi den er super luftig og næsten flyvende. Englekagen er uden smør, og den bløde struktur kommer fra æggehvider.

Ingredienser

Udstyr

1 kageform, ca. 3 l

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175° varmluft. Pisk æggehviderne let i en skål med en elpisker. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Rør vaniljekorn og sukker sammen, og hæld det i skålen med æggehvider lidt ad gange, imens du pisker. Pisk, til æggehviderne er stive.
Bland mel, salt og bagepulver i en anden skål, og sigt det i æggehviderne. Vend forsigtigt mel og æggehvider sammen.
Fyld dejen i formen, og bank den let mod bordet. Formen skal ikke smøres. Bag kagen i ovnen i 35-40 minutter, til den er gennembagt. Lad kagen afkøle helt i formen på en bagerist.
Løsn forsigtigt siderne af kagen fra formen med en palet. Vend formen, og bank forsigtigt kagen ud.
Skyl og tør bærrene. Halvér evt. jordbær, hvis de er meget store. Pisk fløden til blødt skum i en skål med en elpisker.
Anret kagen på et serveringsfad. Pynt med bær, og servér kagen med flødeskum ved siden af.

Tip!

Du kan bruge præcis de sommerbær, som du har lyst til og behøver bestemt ikke blande. Den søde kage og de friske bær er en super kombination, uanset hvad du vælger. Er bær ikke i sæson, kan du bruge udskåret frugt.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar