Engelsk tærte med butterdej, oksegullasch og kartoffelmos

En rigtig lækker og rustik ret med masser af saft og kraft.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil løg, og hak dem groft. Skræl gulerødder, og skær dem i skiver. Pil og hak hvidløget. Rens og halvér champignonerne.
Steg oksekødet på alle sider i olie i en gryde, til det er flot brunt, og krydr med salt og peber. Læg grøntsagerne i gryden, og lad dem stege med i 3 minutter.
Tilsæt tomatpuré, og steg i 3 minutter under omrøring. Tilsæt derefter mel, og steg i 2-3 minutter under omrøring. Tilsæt bouillonterningen og herefter vandet lidt ad gangen, mens du rører godt i gryden, så saucen bliver jævn.
Tilsæt karljohansvampe, og lad gullaschen simre ved lav varme i 40 minutter. Smag til med salt og peber, vend de grønne ærter i, og køl gullaschen lidt ned.
Skræl kartoflerne, kog dem møre i usaltet vand, og mos dem med et piskeris. Tilsæt lidt af kogevandet for at få en passende konsistens. Smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Fordel kartoffelmosen i et smurt ovnfad, og hæld gullaschen ovenpå som et dækkende låg.
Læg butterdejspladerne ved siden af hinanden på køkkenbordet, og pres kanterne sammen med en gaffel, så du kan lægge dem over gullaschen som et tætsluttende låg. Pres butterdejen ned over kanten på ovnfadet, og drys overfladen med ost.
Bag retten i ovnen i ca. 30 minutter, til butterdejen er gylden og sprød. Servér evt. med grøn salat og brød til.

Tip!

Hvis du har små portionstærteforme, ser det flot ud at lave retten i dem – men det går også fint at bruge et større ovnfad.

Retten kan tilberedes dagen i forvejen. Så skal den bare bages ved 185° i 1 time og lunes i ovnen lige før servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar