Energibarer med nødder, dadler og kokos
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Færdigkøbte mysli- eller energibarer kan være de rene sukkerbomber. Hvis du i stedet laver dem selv, får du velsmagende, konfektagtige barer, som er spækket med nyttige fedtstoffer. Det eneste, du skal bruge, er en god blender.
Ingredienser
Udstyr
en firkantet form, ca. 20 x 20 cm
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Blend alle ingredienserne sammen i en blender til en ensartet masse. Tilsæt evt. lidt ekstra vand, hvis massen virker for tør.
Bred massen ud i en form beklædt med bagepapir. Glat overfladen, og drys med frysetørrede bær.
Sæt på køl i mindst 2 timer.
Skær den kolde energibarmasse ud i 12 smalle stænger. Opbevar dem i køleskabet i en lufttæt boks
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk