Enchiladas med oksekød

I disse lækre enchiladas med oksekød og butternutsquash får den klassiske kødsauce nyt liv med mexicanske krydderier – de søde græskartern passer perfekt til det spicy fyld.

Enchiladas med oksekød
31-60 min.

(19)

April 28, 2022 af Emma MartinyFoto: Nina Malling, Skovdal Nordic

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Tip!

Hvis du har en rest kødsauce fra gårsdagens bolognese, kan du springe de første 3 trin over.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

MEXICANSK ENCHILADAS OPSKRIFT

Enchilada er let at lave i en travl hverdag, og hitter ofte i børnefamilier. Opskriften kan tilpasses, så den altid falder i alles smag. Og så er den både mættende og lækker – og for mange hører den smovsede pandekage da også til genren ’comfort food’.

En enchilada er en mexicansk pandekage med kødsovs. Pandekagerne fyldes med en kødsovs, som består af varierende fyld. Hvad du putter i sovsen, er op til dig – eksempelvis kan du bruge oksekød, kylling, bønner, ost, kartofler og andre grøntsager. Derefter fylder man blot pandekagerne med kødsovsen, lægger dem i et fad, drysser dem med ost, og sætter dem i ovnen. Nemt, ikke?

Den hurtige enchilada

Har du en rest kødsovs fra gårsdagens bolognese? Kødsovs er en af de retter, som næsten bliver bedre efter en nat i køleskabet. Så har du en rest, kan du blot tilføje mexicanske krydderier, grøntsager og bønner til sovsen. Fordel den i købte tortillas, så har du aftensmad i løbet af nul-komma-fem. 

Vegetar enchiladas 

Vil du gerne lave enchiladas uden kød, er det let at lave retten om til en vegetarudgave. Da enchiladas som udgangspunkt består af proteinholdige bønner og grøntsager, som mætter godt, kan du blot undvære kødet og tilføje flere sorte bønner, kartofler, søde kartofler, græskar eller linser.  

Forskellen på en burrito og enchilada

De to pandekager er lette at forveksle, da de begge er mexicanske, og hovedsageligt består af en pandekage (også kaldt tortilla). Der er dog et par forskelle, som afgør, om der er tale om burritos eller enchiladas. Først og fremmest er størrelsen på en enchilada mindre end på en burrito. Dernæst er burritos ikke fyldt med en kødsovs, men blot forskelligt fyld som rulles ind i pandekagen. Det gør, at man kan spise den med fingrene, modsat enchiladas. Derfor er det oftere burritos du kan købe som fastfood.

Enchiladas tilbehør

Det er ikke nødvendigt med tilbehør til enchiladas, da de er et stort måltid i sig selv. Men måltidet bliver dog ekstra lækkert med noget friskt til de varme og krydrede pandekager. F.eks. kan du servere enchiladas sammen med guacamole, majs, frisk salsa, koriander eller saften fra en lime.  

Koriander er en krydderurt, som virkelig deler vandene i Danmark. Men traditionelt set skal der gerne en god håndfuld koriander til mexicanske enchiladas.

Hvor længe kan tortilla holde sig

Laver du dine tortillas til dine enchiladas selv, kan de holde i 2-3 dage. Lægger du dem i køleskabet kan de dog godt holde sig i op til en uge, og i fryseren op til et par måneder. Hvis du oplever, at de bliver stive i kanterne, kan de stadig sagtens spises. Sørg for at opbevare dem i en lufttæt beholder, sådan at de ikke tørrer ud.  Måske du også kan li'