Én dej – to slags småkager
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Line Falck
Lav en helt enkel småkagedej eller forsyn den med smag efter ønske. Læg dejen i fryseren, og tag den op, når det er tid til at bage småkager. Dejen er nem at skære ud i skiver, når den stadig er lidt frossen.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland mel og sukker. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland det og hjortetaktalt i melblandingen.
Smuldr smørret i blandingen, og saml dejen med ægget.
Nu har du en basisdej til småkager, som du kan trille til en pølse, pakke ind i husholdningsfilm og en frysepose og lægge i fryseren, til du vil bage. Du kan også tilsætte smagsgivere, før du fryser dejen.
Del dejen i 2 dele. Tril den ene halvdel til en pølse, og rul den i en blanding af finthakkede mandler, fintrevet appelsinskal og perlesukker.
Bland den anden halvdel med kakao, chokolade og grofthakkede nødder, og tril den til en pølse.
Optø dejen i køleskabet i 2-3 timer, og skær den så i tynde skiver.
Fordel skiverne på bageplader med bagepapir, og bag dem i 7-8 minutter ved 200°, til de er gyldne og sprøde. Afkøl på en bagerist, og opbevar i kagedåse.
Tip!
Den optøede dej kan rulles ud i 3 mm’s tykkelse og stikkes ud med kageudstikkere.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk