Emmentaler med kvædemarmelade og hasselnøddestøv
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Små, fine hapsere med emmentaler og marmelade er perfekte som en lille appetizer, når gæsterne ankommer.
Ingredienser
Sådan gør du
Rist hasselnødderne på en tør pande i ca. 3 minutter. Gnid dem mod hinanden i et rent viskestykke, så det meste af den brune hinde falder af.
Hak nødderne meget fint, gerne i en minihakker.
Skær emmentaler i små kvadrater, og stil dem på et fad.
Skær kvædestykker fra marmeladen i små tern, og fordel dem oven på ostestykkerne.
Drys nøddestøv og evt. guldstøv over, og servér.
Tip!
Brug evt. figenmarmelade i stedet for kvædemarmelade. Spiseligt guldstøv fås fx hos Specialkøbmanden (specialkøbmanden.dk).
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk