Elotes (grillet majs med ost)

6. september 2022 af .

Foto: columbus leth

Elotes er grillede majs med krydderier, mayonnaise og den mexicanske cotija-ost på toppen. Osten er dog nærmest umulig at opdrive i Danmark, så her er en nem version med pecorinoost.

Ingredienser

Sådan gør du

Smelt smørret, pil majskolberne, og pensl dem med det smeltede smør. Grill majsene på havegrillen i ca. 20 minutter, til de er møre og har fået lidt grillstriber. Vend dem undervejs.
Rør mayonnaise sammen med limesaft i en skål, og pensl straks lime-mayonnaisen på de grillede majs. Krydr med salt.
Bland chipotle og cayennepeber sammen i en skål, og drys blandingen over majsene (efter smag). Top med revet pecorino og lidt friskhakket koriander, og servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar