Elotes (grillet majs med ost)
6. september 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: columbus leth
Elotes er grillede majs med krydderier, mayonnaise og den mexicanske cotija-ost på toppen. Osten er dog nærmest umulig at opdrive i Danmark, så her er en nem version med pecorinoost.
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt smørret, pil majskolberne, og pensl dem med det smeltede smør. Grill majsene på havegrillen i ca. 20 minutter, til de er møre og har fået lidt grillstriber. Vend dem undervejs.
Rør mayonnaise sammen med limesaft i en skål, og pensl straks lime-mayonnaisen på de grillede majs. Krydr med salt.
Bland chipotle og cayennepeber sammen i en skål, og drys blandingen over majsene (efter smag). Top med revet pecorino og lidt friskhakket koriander, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk