Ekstra sprøde søde kartoffelfritter
30. juni 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: RIkke Westesen
Start festen med en sprød og snasket snack, og skyl den ned med en kold øl. Passer også godt som tilbehør til burger, fisk, stegt kylling eller en flot bøf.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil hvidløget, og skær det over. Gnid en morter (eller en skål) med hvidløget. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skrab kødet ned i morteren med en ske. Mos kødet i morteren med en gaffel.
Skyl tomaten, og skær den i kvarter. Skrab kernerne ud, og skær tomatkødet i tern. Pil løget, og hak det fint. Vend tomat og løg i guacamolen, og smag til med limesaft og salt.
Rør cremefraiche og mayonnaise sammen med chipolte i en skål, og smag til med limesaft og salt.
Varm olien op til 180° i en stor gryde. Skrub kartoflerne, og skær dem i stave til pommes frittes. Dup dem helt tørre i et rent viskestykke.
Bland majsmel, majsstivelse, løgpulver, sennepspulver, sukker, salt og danskvand i en skål. Lad dejen stå i 5-10 minutter, og vend derefter fritterne i dejen.
Steg fritterne i olien i 2-3 minutter, til de er sprøde, gyldne og gennemstegte. Afdryp på fedtsugende papir, og krydr med lidt mere salt. Servér fritter med guacamole og spicy mayo.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk