Edamamehummus med tahin
2. maj 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Hummus kan laves med andet end kikærter. Prøv f.eks. med edamamebønner, der giver en flot lysegrøn hummus, som kan serveres som dip til rugbrødschips eller grøntsagsstænger eller bruges som fyld i sandwich og pitabrød.
Ingredienser
Sådan gør du
Optø edamamebønner, og afdryp dem godt i en sigte.
Blend edamamebønner i en foodprocessor sammen med hvidløg, tahin, spidskommen, citronsaft, olie og vand til en grov hummus. Smag til med salt.
Hæld hummussen på et glas med låg, og opbevar på køl indtil servering. Servér f.eks. med rugbrødschips.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk