Eclairs med hvid chokolade og pistacie
17. juli 2019
af
Maja Ambeck Vase.
Foto: Columbus Leth
Eclairs er både flotte og smager godt. I den her udgave fyldes de med hvid chokoladecreme med et strejf af lime og pyntes med hvid chokolade og pistacienødder.
Bemærk
Køletid: Mindst 4 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Bring vand, smør, sukker og salt i kog i en gryde. Tag straks gryden af varmen, og tilsæt mel. Rør rundt i dejen med en træske, indtil dejen er ensartet, blød og slipper gryden og skeen. Sæt gryden tilbage på lavt blus, og rør rundt i 1 minuts tid.
Hæld dejen i en skål, og lad den køle lidt af. Slå æggene ud i en anden skål, og pisk dem let sammen. Tilsæt æggene lidt efter lidt, mens du rører energisk i skålen. Massen vil først skille, men senere samle sig. Rør dejen ensartet og elastisk.
Fyld dejen i en sprøjtepose med stor, mangetakket stjernetylle, og sprøjt aflange eclair (ca. 12 cm lange) ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dine eclair i 30-40 minutter i en 175° varm ovn. Åbn ikke ovndøren undervejs!
Hak chokoladen fint, og pres saften af limefrugten. Hæld chokoladen i en skål. Bring fløde forsigtigt i kog, og hæld den over chokoladen.
Rør rundt i midten af skålen, indtil massen samler sig og får en blank overflade. Tilsæt limesaft, og smag til. Sæt cremen i køleskabet i 3-4 timer eller natten over.
Pisk cremen forsigtigt op med et piskeris eller en elpisker på laveste hastighed, og fyld cremen i en sprøjtepose med lille, rund tylle. Lav et par små huller i bunden af hver eclair, og sprøjt creme ind.
Smelt hvid chokolade i en skål over vandbad, og smør et tyndt lag ud på hver eclair. Drys med finthakkede pistacienødder. Servér inden for kort tid. Eclair smager allerbedst nybagte.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk